Zaterdag 16 juni 2018

Het plan vandaag was om met de Skytram naar de top van The Whistlers te gaan, maar er zijn nog heel veel wolken, al is het weer beduidend beter …

Dus zijn we na het ontbijt naar Wilmore Provincial Park gereden … Ons eerste wildlife van de dag een witstaarthertje … Als je het staartje ziet, weet je vanwaar zijn naam komt …Mooi mooi …toen we de asfvaltweg verlieten, kwamen we dit kleintje tegen … een grondeekhoorn …De omgeving hier is zo mooi, maar de weg werd steeds slechter … meer en meer modder … we hebben wel 4×4 maar onze bandjes kunnen de dikke modder niet goed af … onze vette bak wordt meer en meer een vettige bak …

Pat had moeite met de auto nog op de weg te houden … de weg was zo vettig dat we gewoon naar de kant schoven, dus zijn we terug gedraaid en ozze Pat is wel ne krak van ne chauffeur en heeft ons veilig terug naar de asfaltweg gereden …

Deze chipmunk probeerde zich nog te verstoppen, maar we hadden’m gezien zalle …

Aan de meertje hebben we geluncht … toen kwam deze kleine even piepen …

Na de lunch zijn we naar Cadomin gereden … opnieuw in een prachtige omgeving … je kan echt zien dat we in de Rockies zitten …Cadomin is een koolmijnstadje … hier zie je nog een ingang van 1922 … en kolenkarretjes …

Op de terug weg spotten, niet ver van de koolmijn, konden we deze elk of hert spotten …
Deze Bighorn staat in het mooie groene gras te pronken … ook dit is nog vlak bij de koolmijn … je kan goed zien dat deze schapen hun winterpelsje aan’t verliezen zijn voor een zomerjasje …Aan de overkant van een meer dan naast de weg lag, zagen we deze berggeiten … ook deze geitjes zijn hun pelsjes aan’t wisselen …Zo zalig om te zien dat wolken stilaan helemaal verdwijnen …

We zijn gaan dineren in Jasper-town … een drukke plek … maar leuk om eens gezien te hebben …

In Hinton, waar wij logeren, is er een Beaver Boardwalk … die zijn we nog gaan bekijken voor we naar ons motel reden …

Precies pioentjes op het water …

Wilde orchidee???

Het weer mooi aangelegd … overal vlonderpaden … af en toe met de voetjes in het water …leuke torentjes …

Een red-winged blackbird …

De gewone goudoog eend …

hier is dan het bevertje …Druk in de weer om eten te verzamelen …hier op weg naar zijn fort …altijd leuk om beestjes te spotten …Een heerlijke manier om alweer een prachtige dag af te sluiten …

Slaapwel!