Maandag 11 juni 2018

Het ontbijt liet eerst niet zo vlot … veel te weinig zitplaatsen voor het aantal logies … maar goed, een koppel doet teken dat we bij hen aan tafel kunnen zitten … tof …

Na het ontbijt nemen we de bus vlak voor ons hotel … in de winter de skibus … vanaf de halte in de village wandelen we naar de Wizard lift, deze gaat Blackcomb Mountain op … blijk deze niet open te zijn … shit … terugwandelen en uitzoeken met welke lift we wel boven geraken …

Met de Whistler Village gondel kunnen we wel de berg Whistler Mountain op … dus nemen we deze … spannend ….

Mijn kampioen …Vandaag zal ik ook een kampioentje zijn … want zie je die top hier onder …

naar die top gaan wij wandelen … want er zijn amper liften open …

Als je weet dat ozze Pat 2m02 is en hier zijn arm nog kan opleggen …en het ijs hier al vrij snel tot aan zijn hoofd komt …heel veel sneeuw …en we blijven gaan e …Af en toe eens achterom kijken want de panorama’s zijn bangelijk … hier zie je gondeltjes van de ‘Peak to Peak’-gondola … die nemen we straks nog …Oeps … Bigfoot loopt hier precies ook rond …Er hebben we de Pika’s Traverse gevolgd … en geleidelijk ging deze over in de Mathew’s Traverse … en stijgt de ijsmuur een heel stuk boven ons hoofd …en blijven gaan …

En ozze Pat is op den top se …

Een nieuwe hangbrug … gelukkig is die nog niet open … dus hier moet ik niet over …oef …En dat het koud is hierboven … amai … maar oooo zooooo mooooooi ….Een reuze Inukshuk … de traditionele betekenis is ‘iemand was hier’ of ‘u bent op de goede weg’ … De Inukshuk staat symbool voor kracht, leiderschap en motivatie …
En dan nemen we de Peak to Peak gondola … deze kabelbaan is 4,4 km lang en verbindt Whisthler Mountain met Blackcomb Mountain …Pat filmt de hele rit …Bibike moet in de gondel nog bekomen van de beklimming naar de top … Het is nog kouder geworden … het sneeuwt zelfs lichtjes …

als beloning en verwarmertje … warme chocomelk met koekje …En dan trug naar beneden … een vermoeiende maar leuke dag gehad ….